Husref Musemić otkrio koje igrače želi u FK Sarajevo: Nadam se da će brzo sve biti riješeno

Trener FK Sarajevo

Husref Musemić otkrio koje igrače želi u FK Sarajevo: Nadam se da će brzo sve biti riješeno

M. Šljivak

Husref Musemić će i u narednoj sezoni predvoditi FK Sarajevo.

On je nedavno potpisao novi ugovor sa klubom, a na početku priprema ističe kako je sve jako brzo krenulo i da nije bilo previše odmora.

"Brzo je počelo. Svjesni smo da je ostati ovdje gdje ste i čeka nas naporna i teška sezona. Naše ambicije su uvijek velike, pokušavamo da što prije riješimo sve oko igračkog kadra i da ćemo do odlaska u Sloveniju u četvrtak imati još dva tri igrača na pozicijama gdje smo deficitirani. Nadam se da nećemo previše mijenjati, mi sa nekim igračima nismo zadovoljni, ali bitno je samo što bolje da se spremimo. Brzo su utakmice, moramo raditi. U radu je spas, moramo biti još više profesionalci, više raditi i biti još bolji", rekao je Musemić.

Otkrio je koje pozicije želi pojačati

"Treba nam štoper, vezni igrač jer je pitanje oko Stanojevića još otvoreno. Ne znamo kad će se vratiti. Uskoro će biti pregledi i vidjet ćemo kada na njega možemo računati. Želje su jasne. To su uglavnom igrači koji igraju defanzivnije. Nadam se da ćemo riješiti poziciju lijevog beka. Bekić je otišao, Pidro će biti dugo van terena i na njega dugo nećemo računati. Ima tu određenih problema, nećemo žuriti, ne želimo da pogriješimo, kao što nismo ni zimus. Pokušat ćemo dići tu letvicu igrača koji dolaze,  kroz Lazića gledamo taj kvalitet igrača koje želimo. Crepulja je u trenažnom procesu, ugovor mu je istekao, pregovara sa klubom i do mene to nije", istakao je Musemić.

Sarajevo već u četvrtak putuje na pripreme u Sloveniju

"Igramo utakmicu sa Mladosti, pa idemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati još tri utakmice do početka evropskih utakmica", ističe trener FK Sarajevo, koji nema pretjerane želje u žrijebu.

"Nemam neku želju. Ne bih otkrivao koga želim. Nikad čovjek ne zna sa sigurnošću reći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O novom ugovoru je rekao:

"Svi smo imali napornu sezonu. Situacija oko ugovora se malo odužila, ali ko zna zašto je to dobro".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Kaze nikad covjek ne zna sa sigurnoscu. Hahahhahahahjhjjahhaah Naravno da ne zna ko ce mu vise ponuditi
0 6
chs1975mostar
ne obracajte raja paznju na vakve komentare//s@mo ih ignore//ili je Latin škutorski ili dusman najveci!! kako god vakvi koji dolaze na stranice velike šestorke Sarajevo zeljo celik borac velež sloboda , SIKTER... ni nenormalan nemoze pricati protiv husrefa!! koji je ove sezone donio duplu krunu!! @ da Sarajevom uzeo tri titule poslije rata ko trener i prije rata jednu ko igrac!!! sve od srca vam najbolje Zelim ,, moje SARAJEVO!! da se plasirate u grupnu fazu LP ??!! i da jednom za sva vremena mi velika šestorka izbacimo SVINJSKI I LIŠTICU iz LIGE ,,oni su uljezi!!! LP svima
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi