FK Sarajevo startao sa pripremama

Husref Musemić: Spisak igrača ćemo smanjiti, a od Lazića pokušati izvući maksimum

Samir Mlaćo

FK Sarajevo je današnjom prozivkom počelo sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Bordo ti neće mnogo mijenjati igrački kadar ove zime, a svi u klubu vjeruju da će titula prvaka na kraju doći na Koševo.

Optimista je i Husref Musemić koji se danas obratio medijima po prvi put u 2019. godini.

"Veliki je broj igrača na prozivki, ali mi ćemo taj spisak sigurno smanjiti. Nismo puno mijenjali ekipu i to je bio naš cilj. Tu smo gdje jesmo i želimo i ostati. Pokušat ćemo biti bolji nego na jesen i sigurno se nećemo opuštati. Igrači su imali dvije nedjelje odmora, a onda su imali plan treninga. Naravno, u našem interesu je bilo da dođu što spremniji. Uspjeli smo sačuvati kostur ekipe", kazao je Musemić.

Na pitanje da li će posljednje dosadašnje pojačanje Darko Lazić zamijeniti Joachima Adukora koji nije pristao na produženje ugovora Musemić je kazao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam da li će on uopšte igrati. Sve ćemo vidjeti. Radi se o nogometašu koji ima zavidnu karijeru, a mi ćemo od njega pokušati da izvučemo maksimum".

Nakon uvodnih priprema u Sarajevu izabranici Husrefa Musemića će put Hercegovine, tačnije Ljubuškog. Bordo tim će glavni priprema odraditi u Antaliji i tamo odigrati četiri prijateljske utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
Gdje ovo odrzava press? nije valjda da nemaju svoju salu za konferencije? izgleda kao hodnjik doma zdravlja "Vrazovo" ...
0 30
vanja8
Šmekerski... Idemo šampioni...
30 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi