Musemić i Krpić saglasni pred Sarajevo: "Ako damo 200% tri boda bismo trebali ostaviti na Tušnju"

Tuzla City dočekuje klub s Koševa

Musemić i Krpić saglasni pred Sarajevo: "Ako damo 200% tri boda bismo trebali ostaviti na Tušnju"

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju igraju na Tušnju protiv Sarajeva derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je odlično otvorio sezonu i trenutno je prvoplasirani sa 25 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na rivale.

Na Tušanj u nedjelju stiže ekipa Sarajeva koja je trećeplasirana sa 17 bodova, te bordo klub u Tuzlu dolazi nakon poraza u prošlom kolu protiv Borca sa 1:0.

Danas je održana i press konferencija tuzlanskog kluba, a prisutnim novinarima obratio se trener ove ekipe Husref Musemić.

"Utakmicu koju igramo u nedjelju igramo u potpuno novim okolnostima nego u prvom kolu kada smo ih pobijedili u Sarajevu. Sarajevo dolazi sa puno većim i kvalitetnijim fondom igrača, mi smo prvi na tabeli i to je situacija koja je za nas nova. Očekujemo kvalitetnije Sarajevo i težak meč gdje moramo uložiti puno znanja, truda, energije i koncentracije da bismo došli do pozitivnog rezultata", kaže Musemić i dodaje.

"Kada je igrački kadar u pitanju prvi put da imamo sve igrače na raspolaganju i nadam se da će tako ostati do nedjelje. Sarajevo dolazi u novom izdanju, tim koji je puno više bodova osvojio na strani nego kući i to vam sigurno nešto govori. Kada sve saberemo čeka nas teška utakmica i potpuno drugi protivnik nego što je to bilo u prvom kolu kada je kvalitet u pitanju".

Tuzla City je favorit u ovom meču?

"Obje ekipe igraju otvoreno i stvaraju puno šansi. Vjerovatno će biti i u nedjelju dosta šansi i golova s obje strane, a ko će se u svemu tome bolje snaći vidjet ćemo. Nakon teške utakmice protiv Veleža mislim da smo se u ovih sedam dana uspjeli osvježiti i mislim da ćemo ući u meč spremni da odigramo kvalitetno, a kakav će na kraju rezultat biti to ćemo vidjeti", kaže Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Musemića na press konferenciji bio je i napadač ovog tima Sulejman Krpić.

"Znamo da je Sarajevo veliki klub s velikim imenima. Mi smo pokazali da možemo igrati s velikim ekipama. Sarajevo se vratilo u ritam igre, ali mislim ako budemo dali 200% da bismo trebali ostaviti tri boda na Tušnju. Lagano sigurno neće biti, ali nadam se da ćemo uzeti tri boda", rekao je Krpić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
dace oni i 300% od sebe protiv sarajeva. Ali protiv borca i zrinjskog ni 50%. Musemic je definitivno najveci dusman sarajeva. koliko je titula trebao osvojiti s sarajevom a nije?? Koliko je titula namjestio drugim klubovima tako sto je izgarao protiv sarajeva.
3 11
hzsg
Možete uzeti tri boda, samo uz pomoć Vašeg predsjednika H usić a, koji se kako vidim dobro uklopio u strukture NS BiH na celu sa V ico m. Jako dobro suradjuju - nema nikakvih zamjerki. Sve miriše na još jednu režiju pomenutih uz pomoć vec delegiranog Nj egomirović a. Od 4 kluba inicijatora osnivanja udruženja primijerligaša, Olimpik su natjerali da istupi iz lige, Mladost na pravdi boga izbacili iz lige, Sarajevu prošlu sezonu V ico, Nj egomirovići, B ilbije, M ujići i ini korumpirani sudci i članovi sudijske organizacije uzeli titulu, Veležu vidite šta rade bez imalo stida. I DALJE ATACI NA POMENUTE KLUBOVE TRAJU, UZ POMOĆ *******IH KLIMOGLAVACA. SARAJEVO I VELEŽ NASTAVLJAJU SPORTSKU I PRAVNU BORBU !!!!
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi