Hypo deklasirao Podravku

Rukometna Liga prvaka za žene

Hypo deklasirao Podravku

Adnan Beganović

U okviru rukometne Lige prvaka za žene jučer su odigrani susreti 5. kola grupe 1. Hypo je na svom terenu deklasirao Podravku, dok je Viborg bio bolji od Ikasta. 

Iako je u grupi 1 sve bilo riješeno nakon 4. kola, jučer su favoritkinje zabilježile sigurne pobjede. Podravka je na gostovanju u Beču odigrala najslabiji meč u ovogodišnjoj Ligi prvaka, te je deklasirana od austrijskog šampiona (38:28).

U redovima Hypa najbolja je bila Toth sa 15 golova, dok je u Podravci bolju partiju od ostalih pružila desnokrilna makedonska reprezentativka Todorovska, koja je postigla 7 golova.

Rukometašice Viborga rutinski su odradile posao i slavile protiv neubjedljivog Ikasta (34:29). U redovima Viborga sjajne su bile Jurack i Varzaru sa po 7 golova, dok su kod gošći najbolje bile Sjoberg sa 9 i Nostvold sa 6 postignutih golova.

Rezultati 5. kola, grupa 1:
Hypo – Podravka 38:28
Viborg – Ikast 34:29

Poredak: Hypo 10, Viborg 8, Podravka 2, Ikast 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.