I Abidal će postati žrtva velikih promjena u Barceloni

Mijenja se i sportski direktor

I Abidal će postati žrtva velikih promjena u Barceloni

Edmir Škorić

Barcelona bi trebala otpustiti sportskog direktora Erica Abidala jer planiraju veliki remont sportskog menadžmenta kluba.

Nakon velike katastrofe u Lisabonu i ponižavajućih 8:2 protiv Bayerna, jasno je da se sprema velika čistka u Barceloni i mnogi bi mogli da odu. Jasno je već sada da Quique Setien odlazi, no pored trenera otići će i nekoliko igrača, ali i članovi menadžmenta kluba.

Među njima i nekadašnji veznjak Barcelone, Eric Abidal, koji nije dostojno obnašao funkciju sportskog direktora na Camp Nou.

Abidal je u klubu u tehničkoj ulozi od 2018. godine i preuzeo je mjesto prošlog ljeta s Ramonom Planesom kao njegov zamjenik, nakon odlaska Pepa Segura i ostavke potpredsjednika Jordija Mestre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Abidalovo otpuštanje Valverdea njegova je glavna odluka u klubu - transferi Antoinea Griezmanna i Frenkieja de Jonga su da su sklopljeni prije njegovog dolaska, a samo je učestvovao u transferima golmana Neta i Betisovog krila Juniora Firpo prošle sezone.

Sve u svemu, Abidal nije očigledno spreman za tako bitnu ulogu u katalonskom klubu, pa će Barcelona potražiti novog sportskog direktora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Druga Liga
2 3
Maestro
Mogu oni sve mijenjat u klubu upravu trenera itd al se može mijenjat i igrački kadar ipak su oni bili na terenu koji su primili 8 komada a me uprava nema opravdanja tu ekipa je prestara za takmičenja
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti