I AEK se 'nameračio' na navijače Bayerna, pa će zato biti kažnjen

Skupe cijene ulaznica

I AEK se 'nameračio' na navijače Bayerna, pa će zato biti kažnjen

UEFA je najavila kažnjavanje AEK-a iz Atine zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, a možda je bolje reći namjerne greške u organizaciji.

Iako je jasno rečeno da cijene za domaće i gostujuće navijače moraju biti jednake, ukoliko su jednake i tribine na kojim se nalaze, AEK je odlučio da karte za svoje navijače prodaje za 15 eura, a za Bayernove za 35.

Bayern se već žalio UEFA-i koja je uvažila žalbu, a u narednim danima se očekuje epilog i kazna koja će biti izrečena atinskom klubu.

Inače, ovo nije prvi put da Bayernove pristalice 'nastradaju' na sličan način, jer im je Anderlecht prošle godine naplaćivao ulaz na stadion u Briselu čak 100 eura zbog čega su Bavarci i protestovali na tribini.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tada je UEFA naredila Anderlehtu da u roku od 15 dana vrati novac navijačima Bayerna, tačnije da im reguliše razliku u odnosu na cijene koje su plaćali domaći navijači.

Kakva će biti kazna za AEK bit će poznato 13. decembra, kada će biti zasjedanje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi