I Ajax ima svog Kyliana Mbappea
Foto: EPA

Briljantna debitantska sezona

I Ajax ima svog Kyliana Mbappea

Teme:

Mladi napadač Ajaxa Kasper Dolberg je sinoćnjim golom protiv Lyona odveo svoj Ajax u finale Evropske lige.

Ovaj fudbaler je u 27. minuti rutinski realizovao priliku koja mu se ukazala i došao do svog šestog pogotka u ovoj sezoni Evropske lige.

Kasper Dolberg je u Ajax stigao 2015. godine iz Silkeborga za samo 270 hiljada eura, a ove sezone je dobio šansu nakon što je Arkadiusz Milik prodan u Napoli. 

U svojoj debitantskoj sezoni, Dolberg je odigrao 45 utakmica i postigao je čak 22 pogotka uz svim takmičenjima, čemu je dodao i sedam asistencija što je zaista impresivno za jednog 19-godišnjaka.

Što je Monacu Kylian Mbappe, to je Ajaxu Kasper Dolberg i nije čudo što su se za njega već počeli raspitivati najveći evropski klubovi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Do sada se najviše pisalo o tome da ga želi Milan, ali neće biti čudo da u ljetnom prelaznom roku Ajaxu jave i neki jači klubovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi