I Biliću je Van Gaalov United dosadan

West Ham gostuje na Old Traffordu

I Biliću je Van Gaalov United dosadan

Edmir Škorić

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić jedan je od onih koji smatraju da je igra Mancheter Uniteda dosadna pod vodstvom Louisa van Gaala.

Upravo Unitedu će Bilićev West Ham sada gostovati, pa se nekadašnji selektor Hrvatske osvrnuo na igru Crvenih vragova.

"Svakako su drugačiji nego u Fergusonovoj eri, kada su na njihovom terenu bili vatreni i igrali vertikalno. Sada pobjeđuju tijesno, ali i to su pobjede. Osim što dobivaju utakmice, ne primaju puno golova. Neko će reći da su dosadni, ali imaju veliki posjed lopte. Nisu momčad koja predaje loptu protivniku i brani se i da, takav nogomet možete nekad nazavti dosadnim", rekao je Bilić.

"Imaju veliki posjed lopte, kontrolišu utakmice i nastoje da pobijede svaku, a posebno ako su oni domaćini. Drže se kompaktno i onemogućavaju vertikalnu igru. Igraju strpljivo, ali dobri su na tabeli, očito im to ide", istakao je Bilić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Payet i Sakho sigurno će nedostajati Čekićarima na Old Trafordu, a također nema ni Valencije. United je trećeplasirani sa 28 bodova, dok West Ham zauzima osmo mjesto sa 22 boda. Susret Uniteda i West Hama igra se u subotu u 16 sati na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.