I bivši trener Crvene zvezde kandidat za klupu Sarajeva?
FOTO: mondo.rs

Iza sebe ima veliko trenersko iskustvo

I bivši trener Crvene zvezde kandidat za klupu Sarajeva?

Samir Mlaćo

Na otvaranju nove premijerligaške sezone Sarajevo je na domaćem terenu pretrpjelo poraz u duelu sa Zrinjskim (1:2), a dan nakon toga ostalo je i bez trenera.

Naime, Mehmed Janjoš podnio je ostavku koju je Uprava bordo kluba prihvatila i od tada čelnici Sarajeva su u potrazi za novim trenerom.

Iako Sarajevo u posljednje vrijeme ne briljira ni na domaćoj sceni, a u Evropi nije napravilo ništa vrijedno pomena i dalje je bordo tim interesantan mnogobrojnim bosanskohercegovačkim ali i stručnjacima iz regiona.

Mnogi od njih rado bi preuzeli bordo ekipu, pa su putem menadžerskih agencija ili pak ljudi bliskih klubu stavili se na raspolaganje.

Nezvanično SportSport.ba saznaje da su čelnici kluba obavili pregovore sa nekim od kandidata, a također nezvanično saznajemo da je među onima koji bi mogao sjesti na užarenu trenersku stolicu i srbijanski stručnjak Milorad Kosanović.

Kosanović je trenersku karijeru počeo u Vojvodini, u dva navrata je trenirao Crvenu zvezdu, bio je selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, te Malte, a u bogatoj trenerskoj karijeri vodio je i Wuhan Hongtao, Shaanxi Zhongjian Chanbu, Olimpiju iz Ljubljane, Novi Pazar, Borac Čačak, Radnik Surdulicu, te Dalian Shide s kojim je osvojio tri kineska prvenstva, tamošnji Kup i Superkup.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, sa Sarajevom se povezuju između ostalog Husref Musemić, Nedim Jusufbegović, Slobodan Starčević, Milan Đuričić, Tomislav Marić, te Tomislav Ivković, a u narednim danima biće poznato ko će preuzeti bordo ekipu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi