I CSKA od večeras ima traume od Džeke, Real pobijedio Plzen
Dijamant je večeras igrao 150. meč za Romu i upisao četvrti i peti gol ove sezone u Ligi prvaka.

Liga prvaka, grupa G

I CSKA od večeras ima traume od Džeke, Real pobijedio Plzen

Fudbaleri Rome i Real Madrida ostvarili su pobjede protiv CSKA Moskve i Viktorije Plzen u okviru 3. kola grupe G Lige šampiona.

Roma je na Olimpicu dočekala CSKA Moskvu u vrlo bitnom meču kada je u pitanju borba za jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u Ligu prvaka, a na kraju je slavila puno lakše nego što se očekivalo sa 3:0.

I ovog puta je briljirao kapiten reprezentracije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji se dva puta upisao u strijelce.

Na samom počeku meča nije bilo većih šansi ni na jednoj strani, a tako je ostalo sve do 30. minute kada je Pellegrini lijepo prošao po lijevoj strani, odigrao dupli pas sa El Sharaawyjem i dodao do Džeke koji pogađa za 1:0. Samo 13 minuta kasnije El Sharaawy je ovog puta bio asistent, a Džeko ponovo strijelac za konačan rezultat prvog dijela.

Na samom početku nastavka susreta Roma dolazi do trećeg gola i to preko Cengiza Undera, a Džeko je sada bio asistent. Do kraja meča naš Dijamant je mogao do još jednog hat-tricka u Ligi prvaka, ali je glavom iz vrlo izgledne pozicije šutirao pored gola.

Na kraju je ostalo 3:0 i Roma sada ima šest bodova, odnosno isto kao Real Madrid i dva više od CSKA.

U drugom meču iste grupe Real Madrid je na Bernabeu stadionu pobijedio Viktoriju Plzen sa 2:1. Kraljevski tim je poveo u 11. minuti kada je pogodio Karim Benzema nakon asistencije Lucasa, a drugi gol za domaće je postigao Marcelo u 11. minuti drugog poluvremena. Jedini gol za goste je postigao Hrosovsky u 79. minuti.

U narednom kolu protivnici će biti isti, samo će se domaćinstva promijeniti.

Svemu dodajmo i jedan susret iz grupe E u kojem je Ajax na domaćem terenu slavio protiv Benfice sa 1:0 golom Mazraouija iz sudijske nadoknade. 

Liga prvaka, 3. kolo:

Roma - CSKA Moskva 3:0

Real Madrid - Viktorija Plzen 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kikiriki
STA VISE DA SE ZA OVOG IGRACINU KAZE?................
22 0
Keno
Sta onaj totti uvijek glumi nikad ga jos nisam vidio da se smije nakon gola
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti