I dalje ne odustaje: Veldin Karić u 45. godini pronašao novi klub
Veldin Karić ne odustaje od nogometa

Prošle sezone nastupao za Varteks

I dalje ne odustaje: Veldin Karić u 45. godini pronašao novi klub

S. Pašalić

Bivši igrač FK Željezničar, Veldin Karić, je u svojoj 45. godini pronašao novi klub.

Nakon što je Varteks ušao u treću Hrvatsku nogometnu ligu, Veldin Karić je napustio ovaj klub i prešao u Dravu iz Kuršanca koja se takmiči u sedmom rangu hrvatskog nogometa.

Veldin Karić je još 1992. godine igrao u Željezničaru, a nakon toga je igrao za Vojvodinu, Marsoniju, Torino, Lugano, Varteks, Dinamo, Inter, Oriolik, Novalju, Samobor, Ljutomer, Dinamo Apatija i Bratstvo Kunovec.

Prošle sezone je u dresu Varteksa postigao 17 golova i bio je jedan od važnijih igrača ovog tima na putu prema višem rangu. Karić je također od 1997. do 2004. godine nastupao za Varteks i tada je igrao svoj najbolji nogomet zbog čega je i postao miljenik navijača ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije