I Darko Ljubojević u stručnom štabu reprezentacije BiH

Imaće ulogu sekretara

I Darko Ljubojević u stručnom štabu reprezentacije BiH · Saznajemo

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je danas novog selektora. Izvršni odbor NSBiH odlučio je da to bude hrvatski stručnjak Robert Prosinečki koji je izabran jednoglasno ispred Amara Osima.

Njegovi pomoćnici na klupi BiH biće Gordan Ciprić i Dragan Spasić, koje je Prosinečki u razgovoru sa NSBiH želio angažovati kao svoje dugogodišnje saradnike, a pomagaće mu još Kenan Hasagić i Elvir Rahimić.

Međutim, oni neće biti jedini koji će biti u stručnom štabu reprezentacije BiH. Tamo će biti i nekadašnji fudbaler Borca i bivši potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević. Iz izvora bliskih NSBiH, SportSport.ba saznaje da će Ljubojević imati ulogu sekretara stručnog štaba.

Po novoj sistematizaciji na mjestu sekretara mora biti neko ko je već zaposlen u Savezu. Ljubojević je već godinama uz nacionalni tim BiH i sasvim sigurno je on pravi izbor za ovu funkciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je konstantno uz reprezentaciju, govori nekoliko stranih jezika, dobro poznaje igrače i cjelokupnu situaciju u bh. fudbalu, te će sasvim sigurno biti pravo pojačanje za stručni štab.

Prve aktivnosti reprezentaciju BiH čekaju već krajem januara kada će nacionalni tim sastavljen od fudbalera iz Premijer ligi igrati prijateljske susrete protiv SAD-a i Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi