Prosinečki: Dat ću sve od sebe da napravim uspjeh sa BiH
Hrvatski stručnjak nije skrivao oduševljenje zbog preuzimanja fudbalske reprezentacije BiH.

Novi selektor BiH za SportSport.ba

Prosinečki: Dat ću sve od sebe da napravim uspjeh sa BiH · Ekskluzivno

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki izabran je danas zvanično za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Prosinečki je jednoglasno izabran na današnjoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH održanoj na Ilidži, a na kormilu reprezentacije je naslijedio Mehmeda Baždarevića koji je naš državni tim vodio u protekla dva kvalifikacijska ciklusa.

Nakon što je donesena odluka, SportSport.ba je kontaktirao Prosinečkog koji nije skrivao oduševljenje zbog preuzimanja reprezentacije BiH.

"Naravno da sam presretan. Voditi reprezentaciju koja ima fenomenalne igrače i ogroman potencijal je velika stvar. Da li sam očekivao da ću biti selektor? Pa, sigurno da čovjek o tome misli, ali sve do danas se ništa nije znalo. Ono što ja mogu obećati, jeste da ću dati sve od sebe da reprezentacija sa ovim igračima ode na veliko takmičenje",  kazao nam je Prosinečki, koji nije imao naklonost većine bh. medija i bh. struke uoči izbora.

"To je normalno, nije me to iznenadilo, jer svako ima svoje mišljenje i viđenje. Ponavljam, ja ću raditi najbolje što mogu i vjerujem da ću biti uspješan na klupi BiH", poručio je Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve ispite na klupi bh. reprezentacije Prosinečki će imati 28. i 31. januara kada će naš nacionalni tim igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Njegovi saradnici u stručnom štabu će biti Elvir Rahimić, Kenan Hasagić, Gordan Ciprić i Dragan Spasić.

Top Komentari

Admir Dolamic
Samo novinari sportsport.ba nisu bili nakloni Prosineckim, sva ostala javnost jeste, jer narod prije svega zeli struku a ne selektora koji ce medijskom hajkom nazovi "najcitanijeg" portala biti izabran. Ne govorite u ime naroda koga zelimo za selektora nemate potrebe , imali ste anketu i na anketi je ubjedljiv bio Prosinecki tako da je narod izabrao. Ne cudi me, zasto nijedan reprezentativac ne zeli s vama komunicirati i nazalost opet ste pogresno poceli svoju prljavu kampanju da BiH reprezentacija ne ode na takmicenje istu onakvu kakvu ste imali kad smo i bili u Brazilu, od tuce izmedju Ibisevica i Spahica, pljuvanja Vrsajevica, ismijavanjem strucnosti Safeta Susica i dalje ne nabrojava, vi ste sramota ove drzave fuj.
82 12
Pr0peler
Hajde Robi sredi manekene i nek nam je sa srećom svima.
56 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi