I Dublin potvrdio da ostaje domaćin Eura 2021

Čekaju se Rim, Bilbao, Amsterdam i Budimpešta

I Dublin potvrdio da ostaje domaćin Eura 2021

Irski nogometni savez (FAI) službeno je potvrdio Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) da će sljedeće godine Dublin biti domaćin četiri zakazane utakmice Europskog prvenstva.

EURO se trebao održati ovoga ljeta u 12 gradova u 12 zemalja, međutim zbog epidemije koronavirusa sve je prebačeno za 2021. godinu.

Zbog odgode, UEFA je zatražila od svih 12 planiranih domaćina da potvrde svoju namjeru da nastave s organizacijom EP-a. Do sada su pisma namjere poslali London, Glasgow, St Peterburg, Munchen, Kopenhagen, Bukurešt, Baku i sada Dublin.

"Lokalni Organizacijski odbor, FAI, gradsko vijeće Dublina, menadžer stadiona Aviva i irska Vlada potvrdili su pismeno svoju opredijeljenost za utakmice", navodi se u izjavi FAI-a. Na stadionu Aviva u Dublinu trebale bi se igrati tri utakmice iz skupine E, te jedan susret osmine finala. Još se čekaju odluke Rima, Bilbaoa, Amsterdama i Budimpešte. Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog Europskog prvenstva bit će donijeta na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi