Spektakularni dresovi koje zbog pandemije nećemo vidjeti do 2021. godine
Foto - EPA

Bilo je sve spremno, ali...

Spektakularni dresovi koje zbog pandemije nećemo vidjeti do 2021. godine

M. Šljivak, foto: Preuzete fotografije

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je da prvenstvo Starog kontinenta, planirano za ljeto ove godine, odluži za godinu dana.

Naravno, razlog ovakve odluke je pandemija koronavirusa koja vlada širom svijeta i jednostavno nije moguće da se prvenstvo održi u planiranom vremenu.

Ono što je sada itekako bitno je zdravlje sportista i ljudi. Fudbalska prvenstva su u prekidu, a na duele najboljih evropskih selekcija morat ćemo čekati ljeto 2021. godine.

Tako su i proizvođači sportske opreme primorani da otkažu naručene dresove reprezentacija za Euro, iako su već bile spremne zaista spektakularne garniture.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, na njihovo predstavljanje svi će morati da čekaju još više od godinu dana. Neće biti korišteni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, niti u utakmicama Lige nacija, jer su specijalne kreacije za Euro.

Podsjetimo, Euro 2021 igrat će se od 11. juna do 11. jula naredne godine, a u galeriji pogledajte dresove selekcija koje su osigrale nastupe, ali koje ćemo vidjeti tek naredne godine.

Top Komentari

payron
Ama to se jos nezna ne mlatite bez veze
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi