I Đurić je za nastavak lige: Igrao bih i po vrućinama, samo da sve opet krene...

Kapiten Radnika govorio za SportSport.ba

I Đurić je za nastavak lige: Igrao bih i po vrućinama, samo da sve opet krene... · Intervju

Fudbaleri iz Premijer lige BiH priželjkuju nastavak šampionata, u tome nema nikakvih dilema.

Jedan od takvih je je ofanzivac Radnika iz Bijeljine Velibor Đurić.

On je večeras dao intervjuu za naš portal u kojem kaže kako se uželio nogometa i da je apsolutno za opciju nastavka prvenstva.

"Dane provodim uz porodicu. Treniranje mi nedostaje, priznajem. Treninzi se za sada svode na to što ti uradiš individualno, ali nije to to. Ipak, nedostaju timski treninzi sa saigračima"; započinje razgovor 38-godišnji napadač za SportSport.

"Ja sam, kao i 99 posto ostalih igrača iz naše lige, za opciju nastavaka prvenstva", dodao je.

Upitali smo ga kako na fudbalere može uticati činjenica da nisu igrali skoro dva mjeseca i opcija da ne igraju još dva ili više.

"To je jako dug period. Odrazilo bi se itekako na naše karijere, posebno ako govorimo o mladim igračima. Ovo je za sve nas jedan veliki šok".

"Također, to je loše i za fudbal u Bosni i Hercegovini. Kod nas su i ljetne te zimske pauze duge. I tada nam treba dugo da ase vratimo u trenažni proces. Možete samo zamisliti kako bi nam bilo ako se ovo stanje produži još neko vrijeme", priča Đurić.

Kaže kako ga za sada najviše ubija neizvjesnost jer se još uvijek ne zna sudbina Premijer lige.

"Ubija nas ova neizvjesnost. Svakome je teško, u svakoj sferi života. Ne znamo šta će se desiti i to itekako utiče na nas. Fudbala se poželiš čak i kada si povrijeđen pa ne igraš nekoliko mečeva a ne sada kada si potpuno zdrav."

Ističe da bi igrao i po ljetnim vrućinama, samo da se liga nastavi...

"Kada bi se moralo igrati u junu ili julu po najvećim vrućinama, igrao bih bez problema, samo da liga počne. Bili bi to specifični uslovi, ali nema veze. Ipak, većina ekipa ima reflektore pa bi se moglo igrati i u noćnim terminima. Ali, ponavljam, ubija nas ova neizvjesnost jer ne znamo šta će biti".

Ako bi se sezona prekinula, proglasio bi šampiona, izbacio dvije ekipe iz lige i ubacio po jednu iz Federalne lige i Prve lige RS.

"Ovo je specifična situacija, ali neko rješenje bi se i u tom slučaju moralo naći. Da se mene pita bilo bi najpravednije da se završi po trenutnom stanju. Ipak, o tome će razmišljati ljudi iz Saveza i na njima je da donesu odluku. Ja ponavljam još jednom da bih najviše volio igrati i za sada ne razmišljam o opciji prekida."

Na kraju je prokomentarisao i šanse Radnika u nastavku sezone, ako do toga dođe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo ekipa koja je spoj mladosti i iskustva. Ipak smo uvijek u samom vrhu proteklih nekoliko godina. Poštujemo ekipe koje su ispred nas, ali mi ćemo se boriti pa ćemo vidjeti šta će biti. Najveća pobjeda Radnika i u ovoj sezoni je činjenica da je opet 'napravljeno' nekoliko odličnih mladih igrača".

Podsjetimo za sami kraj kako je Radnik u trenutku prekida lige bio na 6. poziciji sa 34 osvojena boda.Đurić je u dosadašnjem dijelu šampionata postigao sedam golova i dodao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi