I Falcao ima novi klub?

Odlazi iz Monaca

I Falcao ima novi klub?

Kolumbijac Radamel Falcao napustit će Monaco i karijeru nastaviti u Turskoj.

Falcao se u Monaco vratio u ljeto 2016. godine, a iako ima važeći ugovor, navodno je izrazio želju da napusti Kneževinu i karijeru nastaviti u istanbulskom velikanu Galatasarayju.

Navodno Falcao ima već 'na stolu' ponudu šampiona Turske, čiji mu čelnici nude trogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura, uz bonuse čim Monaco pronađe zamjenu za njega.

Da se transfer kuha objavio je i novinar italijanske Gazzette Nicolo Schira, prema čijim je navodima transfer blizu realizacije, tačnije preostalo je još samo da klubovi usaglase određene detalje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za usluge ovog 31-godišnjeg napadača prethodnih sedmica se interesovalo i nekoliko klubova iz Kine, kao i Saudijske Arabije, no igranje za Galatasaray u Ligi prvaka i sami turski derbiji predstavljali su veći izazov za Falcaa koji je, čini se, već spakovao kofere.

U prošloj sezoni Falcao je kao fudbaler Monaca postigao 15 pogodaka u 33 prvenstvene utakmice, a tome je dodao i dvije asistencije. Igrao je ranije još za Manchester United, Chelsea, Atletico, Porto i River Plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti