I Grci nastavljaju prvenstvo velikim derbijem u Solunu

Nakon velike pauze

I Grci nastavljaju prvenstvo velikim derbijem u Solunu

S. Grebović

Takmičenje u grčkoj ligi se također nastavlja nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa, a već na samom startu gledaćemo veliki derbi.

Neporaženi Olympiacos u nedelju igra u Solunu protiv aktuelnog šampiona PAOK-a, na početku playoffa u kome će prvih šest ekipa iz regularnog dijela odigrati 10 kola. Crveno-bijeli su prvi na tabeli sa 66 bodova, čak 14 više od PAOK-a, kome je oduzeto sedam zbog neregularnosti u poslovanju prvog čovjeka ekipe.

"Mislim da je svima poznata grčka strast prema fudbalu. Čak je sada i jača pošto svima nedostaje najvažnija sporedna stvar na svijetu", rekao je predsjednik lige Minas Lisandru.

Rivalitet PAOK-a i Olympiacosa će se osim u dvije utakmice u playoffu nastaviti i pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

Tim iz Atine zahtijeva da se PAOK-u i Ksnati izbace iz lige jer je utvrđeno da vlasnik tima iz Soluna ima upravljački udio i u ovom klubu.

"Znamo šta moramo da radimo. Navijači bi mogli da se vrate na stadione prije nego što se sezona završi, 19. ili 26. jula. Poslali smo plan nadležnima da ga procijene, da li ćemo tokom druge faze ublažavanja restrikcija moći da dozvolimo navijačima ulazak na stadion. Vjerujem da imamo šansu za to", dodao je Lisandru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi