Grci žele navijače na tribinama!

Super liga se uskoro nastavlja

Grci žele navijače na tribinama!

Jučer je odluka o fudbalskoj sezoni pala i u Grčkoj. Grčka Super liga će se nastaviti, 6. ili 7. juna, a trebala bi se odigrati i završnica Kupa.

Utakmice u Grčkoj bi se trebale do kraja sezone igrati bez prisustva navijača, međutim, klubovi smatraju da je takve mjere moguće promijeniti.

Gazzetta.gr danas piše da grčki klubovi žele slijediti primjer Srbije, te da su međusobno već razgovarali i odlučili uputiti prijedlog vlastima i odgovornim tijelima da se tokom play-offa dozvoli prisustvo navijača na stadionima, naravno uz ograničenja. Klubovi smatraju da je moguće ispuniti 20% (ili nešto više) kapaciteta stadiona bez stvaranja velikog rizika.

Podsjetimo, u Srbiji je odlučeno da na utakmicama, nakon što se sezona nastavi, mogu prisustvovati navijači, uz poštovanje mjera socijalne distance. Navijači će moći na stadione i u Crnoj Gori.

Incijativa je krenula od OFI-ja koji će se u play-offu boriti za izalazak u Evropu, a ubrzo su se priključili i ostali klubovi grčkog šampionata.

Potražite više informacija na temu Super League:

Prijedlog se tako upućuje u ime svih klubova, a Grci se nadaju da na stadionima ipak neće vladati sablasna atmosfera kada se prvenstvo napokon nastavi.

U Grčkoj je sezona prekinuta pred početak play-offa, dok su posljednje utakmice regularnog dijela sezone odigrane još prvog marta.

Top Komentari

tcity055
Nemoj da im pošaljemo Begića da im sve to ugasi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi