Nastavlja se još jedno fudbalsko takmičenje na Balkanu

Prvo liga, pa onda Kup

Nastavlja se još jedno fudbalsko takmičenje na Balkanu

A. Čaušević

Većina zemalja na balkanskom poluostrvu je dala dozvolu da se nastave fudbalsko prvenstva. Danas je to uradila i Grčka. 

Nakon skoro tri mjeseca pauze grčko prvenstvo će se nastaviti 6. i 7. juna, a razigravanje za prvaka bi trebalo biti kompletirano do 19. jula.

Utakmice polufinala Kupa će se igrati nakon što se okonča ligaški dio takmičenja. Tako će se PAOK - Olympiakos te AEK - Aris sastati iz 19. jula i termini tih mečeva se tek trebaju odrediti.

U slučaju da se neki igrač zarazi koronavirusom on će biti smješten u izolaciju, dok će ostatak tima u izolaciji morati provesti pet dana.

Potražite više informacija na temu Super League:

Grčki timovi treniraju već dvije sedmice nakon dozvole uz poštivanje strogih zdravstvenih mjera. Do sada niti jedan igrač nije bio pozitivan na Covid-19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi