I Grcima dosadilo: Pa zar opet Bosanci?

Analiza Gazzette

I Grcima dosadilo: Pa zar opet Bosanci?

Edmir Škorić

U analizi grupe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, grčka Gazzetta pisala je pozitivno o bh. reprezentaciji.

Grci ili mi, neko nema sreće, pa se sve češće međusobno susrećemo. Igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, sada ćemo odmjeriti snage i u kvalifikacijama za EP.

"Žrijeb s Edinom Džekom i društvom nam je postao navika, jer ovo je već četvrti put u posljednjih 12 godina da smo u istoj grupi sa bh. reprezentacijom", piše Gazzetta.

"Osim lidera Edina Džeke, BiH ima vrijedne igrače poput Pjanića iz Juventusa, Seada Kolašinca iz Arsenala i iskusnog Asmira Begovića iz Bournemoutha. Naravno, tu je i naš poznanik koji je igrao u AEK-u (igrač broj 6). Važno je napomenuti da su neki stariji igrači poput Misimovića, Spahića, Ibiševića i Medunjanina napustili reprezentaciju, ali BiH ima kvalitetne i talentovane igrače koji su sada dobili priliku kod Roberta Prosinečkog. Velika snaga BiH je 'vruće' Bilino polje u Zenici, stadion koji prima 15.000 sjedećih mjesta, ali gdje je atmosfera uvijek nevjerovatna", navodi se u analizi grččkog lista.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napominju Grci da je bilo dosta incidenata za vrijeme utakmica Grčke i BiH u prošlosti, ali se nadaju da se takve stvari neće dešavati u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Seva1956
Red je da grcima naplatimo dug iz zadnjih kvalifikacija. Poderat ćemo ih. SRETNO ZMAJEVI !!!!
34 1
Naser
jebacemo vam mamu mamicu
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi