I Guardiola griješi: Shvatio sam, on je jedan od najinteligentnijih igrača...

Naklonio se svom kapitenu

I Guardiola griješi: Shvatio sam, on je jedan od najinteligentnijih igrača...

Pep Guardiola uoči sutrašnje utakmice protiv Bournemoutha naklonio se svom igraču Davidu Silvi.

Naime, predstojeća utakmica za španskog fudbalera će ujedno biti i 400. jubilarna otkako igra u Premier ligi u kojoj je ujedno kao igrač Manchester Cityja osvojio više od deset trofeja.

Malo ko je mogao očekivati da će Silva postati apsolutna legenda Premier lige kada je 2010. godine stigao na Etihad, a među onima koji su sumnjali je i sam Guardiola, koji je danas mišljenja da se radi o najinteligentnijem igraču ikada.

"Divim se Silvi. Sakupiti 400 utakmica uključuje mnogo uspjeha, padova... Dogodi se da fudbaler odigra jednu dobru sezonu, to i nije teško, ali Silvi polazi za rukom da deset godina igra u kontinuitetu na jednom visokom nivou i za sve navijače, pa i mene samog, privilegija je imati ga u klubu", kazao je Guardiola, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je tek došao u Englesku pomislio sam da se neće snaći, ali, srećom, nisam bio u pravu. On je jedan od najinteligentnijih igrača koje sam ikada vidio. On je jedan od najboljih igrača na svijetu kada govorimo o snalaženju na malom prostoru", dodao je menadžer Manchester Cityja.

Ova sezona za Silvu će ujedno biti i posljednja u karijeri, obzirom da je ranije najavio povlačenje, a odlaskom Vincenta Kompanyja u međuvremenu je dobio priliku da predvodi tim kao kapiten.

Top Komentari

konjnakvadrat
Kad je to Dzeko reko moj pepe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi