I Jurica Vranješ prepoznao veliki potencijal: Admira Bristrića (17) prate klubovi iz Bundeslige

Trenutno član Zrinjskog

I Jurica Vranješ prepoznao veliki potencijal: Admira Bristrića (17) prate klubovi iz Bundeslige

E. Škorić

Admir Bristrić ima samo 17 godina, a svojim velikim talentom, trudom, odricanjem i radom dospio je na metu brojnih klubova iz najjačih evropskih liga.

Admir je svoje prve korake napravio u gradačačkoj Zvijezdi, a kao mlađi kadet došao je u Osijek. Svojim igrama je oduševio sve, pa ga je legenda njemačke Bundeslige Jurica Vranješ posebno zapazio i odmah donio odluku da se brine o njegovoj karijeri.

Danas je upravo nekadašnji igrač Werdera i Bayera jedan od onih koji zastupaju mladog ofanzivca kojem se smiješi blistava karijera. S obzirom da kao maloljetan nije mogao dobiti EU papire, odlučeno je da se vrati u BiH na posudbu, odabrao je HŠK Zrinjski, u čijim juniorima trenutno pruža izvrsne partije.

"Dolazak u Mostar za mene je pravi potez. Dobio sam prave uslove za napredak i to je ono što je za mene u ovim godinama najvažnije. Svjestan sam da je bitno redovno igrati, imati zdravo okružene i veliku podršku. Sve se poklopilo, tako da vjerujem da sam, zajedno s porodicom i ljudima koji brinu o mojoj karijeri, napravio sjajan potez", kazao je Bristrić za SportSport.ba.

Proslavio se sjajnom igrom u debiju za kadete Zrinjskog protiv Hajduka u prijateljskoj utakmici, a u prijateljskoj utakmici protiv Jadrana iz Ploča upisao je i seniorski nastup za HŠK Zrinjski.

Trenutno je, dakle, član Osijeka na posudbi u Zrinjskom, a u međuvremenu su ga zapratili skauti njemačkih klubova Wolfsburga, Herthe, RB Salzburga, Leipziga i Borussije Dortmund, čiji je interes navodno i najkonkretniji.

"Znam da me prate i to mi je naravno samo dodatni motiv u svakoj utakmici i na svakom treningu. Vjerujem da svaki mladi igrač mašta da zaigra u nekoj od jačih liga, ali treba biti staložen, ići korak po korak, tako da nigdje ne žurim. Prepuštam mojim agentima da se bave time, a moje je da svoj posao, mada to nikada nisam gledao kao posao već kao nešto što najviše volim da radim, časno i pošteno odrađujem na terenu, bez obzira u čijem dresu i u kojem takmičenju nastupao. Vjerujem da je to jedini ispravan put", dodaje mladi Bristirć.

Već je imao priliku da zaigra za omladinske selekcije BiH, što je naravno samo posebi pokazatelj da mladić rođen 2003. godine uistinu posjeduje izuzetne nogometne kvalitete.

"Nositi dres BiH u bilo kojoj selekciji je velika životna premija i ispunjenje snova. Imao sam tu sreću i priliku, nadam se da će u budućnosti biti još puno šansi", kaže Admir.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Radi se o igraču koji može podjednako da igra na obje strane u fazi napada, ali i na poziciji "lažne devetke". Krase ga tehnika, prodornost, osjećaj za prostor i izuzetan udarac. Sve to pomaže mu da lakše ostvari svoje snove, a oni su oduvijek bili vezani samo za loptu.

"Sve ovo već me čini sretnim, ali ne mislim stati. Želim da me sav moj talent, odricanje i trud na kraju formiraju kao sjajnog igrača i velikog čovjeka, što je svakako jako važno. Po meni, niste dovoljno postigli u životu samo ako ste dobar igrač, već morate biti jednako uspješni, dobri, sretni i zadovoljni i u privatnom životu. Jedno ide s drugim", dodao je na kraju razgovora 17-godišnjak kojeg po svim prilikama čeka obećavajuća igračka karijera.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi