I Karim Benzema stiže u Italiju: Sve dogovorio, sada je sve do Real Madrida?

Milan želi Francuza

I Karim Benzema stiže u Italiju: Sve dogovorio, sada je sve do Real Madrida?

E. Čaušević

Francuski napadač Karim Benzema nakon devet godina mogao bi napustiti Real Madrid jer na stolu ovog ljeta ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Benzema je u kraljevski klub stigao na ljeto 2009. godine iz Lyona, ali čini se da je došlo vrijeme da digne sidro. Nakon što je Cristiano Ronaldo napustio Real Madrid uveliko se počelo špekulisati o tome da istu stvar želi napraviti Benzema koji bi također mogao karijeru nastaviti u Seriji A.

Prema pisanju italijanskih medija Benzemin agent već je održao nekoliko razgovora s čelnicima Milana, a jučer je bio na sastanku sa trenerom ovog kluba Gennarom Gattusom i sportskim direktorom Massimilianom Mirabellijem. Rossoneri žele pojačati napad, a najveća želja u ovom trenutku im je Benzema.

Još uvijek nije poznato koliko je Milan spreman platiti Real Madridu za eventualni transfer, no navodno što se Benzeme tiče tu je sve usaglašeno. Kako piše Sky Sports Italia, Milan je ponudio francuskom napadaču ugovor na tri godine prema kojem bi po sezoni zarađivao oko devet miliona eura uz mogućnost da produži saradnju na još jednu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi