Real predstavio veliko pojačanje: "Kažu da podsjećam na Ronalda, ali sličniji sam Neymaru"
Istakao je da igra na obje pozicije naprijed, odnosno i lijevo i deso, te da još nije izabrao broj koji će nositi u Realu. "Došao sam u Real da pobjeđujem, ostalo je nevažno"

Vinicus ostaje u Realu, iako je bila mogućnost da ga posude

Real predstavio veliko pojačanje: "Kažu da podsjećam na Ronalda, ali sličniji sam Neymaru"

Edmir Škorić

Vinicius Junior je 18-godišnje Realovo pojačanje od 40 miliona funti i čini se da ga Madriđani neće pustiti da ode na posudbu.

Vinicius je stigao iz Flamenga, a da se radi o nestvarnom talentu pokazao je već na prvim treninzima Reala, kada se poigravao sa ostalim zvijezdama evropskog prvaka.

Iako je toliko plaćen i zaista djeluje kao veliki talent, Real ga je imao namjeru posuditi Villarrealu, ali je igrač sam otkrio da od toga nema ništa.

"Ostajem u Realu!", poručio je Vinicus novinarima na svom predstavljanju u dresu Reala.

E sada ostaje da se vidi hoće li odmah Brazilac dobiti prostor kod novog trenera Julena Lopeteguija ili će prvo sticati iskustvo u B timu španskog velikana.

"Ovo je poseban dan za sve nas," kazao je Ronaldo, slavni Brazilac koji je doveo mladog igrača u Real.

"Zadovoljstvo je biti ovdje s Ronaldom, on je velika legenda i uvijek sam želio da budem kao on", poručio je mladić, pa kazao da je njegov stil igranja sličan Neymarovom.

"Uspoređuju me s Ronaldom, ali vjerujem da više podsjećam na Neymara. Ako mogu biti kombinacija njih dvojice, to bi bilo najbolje", kazao je Vinicius.

Istakao je da igra na obje pozicije naprijed, odnosno i lijevo i deso, te da još nije izabrao broj koji će nositi u Realu. "Došao sam u Real da pobjeđujem, ostalo je nevažno", zajključio je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najbolji grači na svijetu su ovdje, mada je Cristiano Ronaldo velika legenda Reala, ali imaju tu sada Bale, Benzema...", poručio je Vinicus.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Od ovog nema nista ako ode na posudbu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi