I Klopp je odgovorio na pitanje ko je bolji između Messija i Ronalda, uradio je to na slikovit način

Rivalstvo koje traje duže od decenije

I Klopp je odgovorio na pitanje ko je bolji između Messija i Ronalda, uradio je to na slikovit način

A. Čaušević

Rivalstvo između Lea Messija i Cristiana Ronalda traje duže od decenije. O okusima se ne obično ne raspravlja pa je zaista teško izabrati ko je bolji igrač. 

Na famozno pitanje ko je bolji između Messija i Ronalda odgovor je dao i Juergen Klopp. Njemački stručnjak je to uradio na slikovit način.

"Meni je najbolji Messi, ali Ronaldu se ne mogu više diviti nego što to radim. Objašnjenje je sljedeće. Igrali smo protiv obojice i protiv njih se nemoguće braniti. Ako trebate nacrtati savršenog igrača imao bi Ronaldovu visinu, skok i visinu. Na to dodate njegov stav, profesionalnost i dobijete perfekciju, ne može bolje", kazao je menadžer Liverpoola.

"Messi je od rođenja nižeg rasta. On sve čini tako jednostavnim. Zbog toga mi se više sviđa kao igrač na terenu, ali Ronaldo je također apsolutno nevjerovatan igrač."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Obojica već dugo vremena ostavljaju trag. Ima mladih igrača koji imaju isti potencijal, ali ono što rade njih dvojica već godinama je zaista nevjerovatno. Nažalost, obojica stare", zaključio je Klopp.

Kloppov Liverpoov je u finalu Lige prvaka 2018. godine izgubio od Real Madrida kada je Ronaldo igrao za Los Blancose, dok su Redsi u prošloj sezoni uspjeli izbaciti Messijevu Barcelonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi