Lampard kritikovao Pogbu: Sigurno izluđuje Mourinha

Nije zadovoljan vezistom Uniteda

Lampard kritikovao Pogbu: Sigurno izluđuje Mourinha

Legendarni engleski fudbaler Frank Lampard, koji danas radi kao stručni komentator, oštro je kritikovao Paula Pogbu.

Iako je u augustu 2016. godine stigao na Old Trafford kao veliko pojačanje za tada rekordnih 105 miliona eura, Pogba za vrijeme dosad provedeno u klubu nije opradvao skroz očekivanja i sve je više izložen kritikama.

Posljednju u nizu na njegov račun iznio je Frank Lampard, posebno se osvrnivši na Pogbinu želju za umjetničkim dojmom u igri.

"Pogba na terenu donosi jako loše odluke, ali onda napravi nešto genijalno i to vjerovatno izluđuje Mourinha. Pokušao ga je poniziti time što ga je stavio na klupu protiv Seville, no Pogba to uopšte nije shvatio", izjavio je Lampard i potom nastavio:

"On je talentovaniji igrač od mene. Recimo, ja sam se morao truditi da postignem gol, a njemu je to prirodno. Bolji je trkač od mene, bolji je tehničar, ali nema koristi od driblanja na vlastitoj polovici."

Nije Lampard stao na tome...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svi ti njegovi trikovi, nisam ljubitelj toga. Mnogi mladi igrači to vide na YouTubeu i misle da je to nešto sjajno, ali ja se ne slažem. Previše je Pogba otišao na tu stranu. Igrač kao što je on treba da postiže 15 golova po sezoni i dominira."

Podsjetimo, Pogba je na Old Trafford stigao iz Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi