I legendarni Bugarin zvanično okačio kopačke o klin

Berbatov u penziji

I legendarni Bugarin zvanično okačio kopačke o klin

Već smo u penziju ispratili veliki broj legendi jedne fudbalske ere, ere u kojoj je najvažnija sporedna stvar na svijetu doživjela veliku ekspanziju - na njihovim krilima.

Sada je došao red i na legendarnog Bugarina, Dimitra Berbatova.

Iako su mnogi već mislili da je 38-godišnji Berbatov u penziji, na šta se osvrnuo i sam Bugarin u svom Instagram postu, tek je sada odlučio zvanično saopštiti da je okačio kopačke o klin.

Dodao je Bugarin i da je to odavno trebao učiniti, ali i da će mu nedostajati apsolutno sve što ima veze sa fudbalom.

Inače, Dimitar Berbatov je posljednji takmičarski meč odigrao prije više od godinu dana u dresu indijskih Kerala Blastersa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji ozbiljan angažman je imao u PAOK-u, a u bogatoj karijeri je branio boje još i Monaca, Manchester Uniteda, Fulhama, Tottenhama, Bayera i CSKA iz Sofije.

Svi ljubitelji fudbala će ga pamtiti kao jednog od najvećih majstora među klasičnim napadačima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije