I Liverpool potvrdio prvo pojačanje ovog ljeta

Novo ime na Anfieldu

I Liverpool potvrdio prvo pojačanje ovog ljeta · Zvanično

S. Grebović

Šampion Evrope je, kao što se i najavljivalo, potvrdio transfer talentovanog stopera Seppa van der Berga.

Mladi stoper na Anfield stiže iz redova holandskog Zwollea u transferu vrijedom četiri milion eura.

Transfer ljeto postaje sve uzbudljivije. Nakon što je jutros Barcelona potvrdila jedan transfer, sada je to isto uradio i Liverpool.

Jasno je da u van der Bergu vide veliki zalog za budućnost, a ako ostvari karijeru kakvu mu mnogi predviđaju uskoro bi ga mogli gledati u tandemu sa svojim zemljakom Virgilom Van Dijkom.

"Sjajan je osećaj. Za mene je ovo najveći klub na svijetu i san mi se ostvario. Veoma sam uzbuđen. Vidio sam kakvi igrači iz akademije ovdje odlaze u prvi tim. To je nevjerovatno, posebno kada to radi jedan ovako veliki klub. Naravno, trener je sjajan čovjek i jedan od glavnih razloga zbog kojih su uspešni, kao i jedan od razloga zbog kojih sam došao ovdje. Mislim da je ovo odlična sredina u kojoj mogu napredovati i dati sve od sebe", poručio je 17-godišnjak.

Iako još uvijek nije napunio ni 18 godina već je sakupio 15 nastupa u prvenstvu Holandije. U svom klubu je bio pod budnim okom trenera Jaapa Stama, te nema sumnje da je imao od koga da nauči kako postati sjajan stoper.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti