I mi imamo svog superheroja, njegovo ime je Džanan Musa

Izrastao u lidera bh. reprezentacije

I mi imamo svog superheroja, njegovo ime je Džanan Musa

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije na najbolji način počela pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nakon poraza u Švedskoj, no sve je to zaboravljeno nakon odličnih izdanja ovih mladih košarkaša u mečevima protiv Slovačke i Armenije.

U prvom meču u Skenderiji protiv Slovačke bh. košarkaši su igrali protiv mnogo predrasuda koje su postavljene nakon meča u Švedskoj. Dosta se sumnjalo u njih da mogu do pobjede protiv Slovačke, a pogotovo protiv Armenija za koju igraju gotovo sve strani igrači, dok domaće možemo nabrojati na prste.

Ipak, iako posjeta u Skenderiji nije bila za pohvalu u prvoj utakmici to nije spriječilo naše Zmajeve da dođu do pobjede i tako daju zadatak navijačima da ih "ispoštuju" u narednom meču protiv Armenije. I protiv Armenije, Skenderija je bila konačno skoro puna. Nevjerovatna atmosfera, sjajna košarka i odličan scenarij na kraju. Još jedna pobjeda Duletovih Zmajeva.

No, u svim ovim mečevima posebno se istaklo jedno ime, a ono je Džanan Musa, iako ne možemo zanemariti ni ostale igrače koji su ostavili srce na terenu. Međutim, ovaj 18-godišnji mladić iz Bihaća u prethodne dvije utakmice ponašao se kao da u svojim rukama ima stotine ovakvih utakmica. Odlučio je da preuzme ulogu lidera i nije podbacio.

Nećemo spominjati otkaze pred početak pretkvalifikacija koji su donijeli ogromne probleme Vujoševiću i njegovim pomoćnicima. Ipak, pored svega uspjeli su da se izbore i predstave nam tim koji "gine" za svaku loptu na terenu i ne odustaje niti u jednom trenutku. A, njih predvodi momak koji je tek postao punoljetan i oko kojeg se s pravom gradi ova ekipa.

Musa je u prvom meču protiv Slovačke vodio naše momke do prve pobjede u pretkvalifikacijama sa 32 poena, dok je Armeniji dao 28 poena. Momak iz Bihaća je u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija najbolji strijelac jer u prosjeku postiže 25,7 poena po utakmici.

Sa zaštitnom maskom koju Musa nosi zbog povrede nosa strani mediji su ga već proglasili "Bosanskim Batmanom". I u svom tom sivilu koje je vladalo posljednjih mjeseci oko naše reprezentacije istakao se prvenstveno mladi tim vođen našim superherojem. Njegovo ime je Džanan Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi