I nakon šest primljenih golova mladi golman dobio Osimove pohvale: "Znači mi to..."

Najmlađi golman Premijer lige za SportSport.ba

I nakon šest primljenih golova mladi golman dobio Osimove pohvale: "Znači mi to..." · Intervju

Pravi debakl doživjeli su nogometaši Zvijezde 09 u srijedu na Grbavici.

Bilo je čak 6:0 za Plave koji su demonstrirali silu i upisali nova tri boda.

Na golu Zvijezde 09 i u ovom meču našao se 17-godišnji Strahinja Manojlović koji je i pored šest primljenih pogodaka dobio pohvale od šefa struke Željezničara Amara Osima nakon meča.

"Zvijezda ima par pojedinaca koje moram izdvojiti. Golman je potencijal, iako je primio šest golova", kazao je između ostalog Osim.

Manojlović je svakako golmanska budućnost naše zemlje, a na početku razgovora za SportSport.ba dotakao se meča na Grbavici.

"Svjesni smo da smo igrali protiv mnogo kvalitetnije ekipe i da smo doživjeli težak poraz. Nismo baš najbolje izgledali na terenu i Željezničar je znao sve to da kazni".

Pročitao je pohvale Osima mlađeg.

"Da, vidio sam da me pohvalio na konferenciji. Naravno da mi znači pohvala od jednog takvog stručnjaka kao što je on. Svakako da je to veći motiv za još bolji i kvalitetniji rad u budućnosti".

U Zvijezdi 09 su već zaboravili meč na Grbavici. U Ugljevik u nedjelju stiže Radnik. Loš start sezone nalaže imperativ pobjede za ovaj tim.

"Imamo malo vremena da analiziramo protivnika i da se što bolje pripremimo za meč. Svakako da se nećemo do kraja sezone predavati, morati dati maksimum svaku utakmicu".

Sa samo 17 godina golobradi mladić stao je među stative u elitnom rangu bh. nogometa. Nije se obrukao, čak naprotiv.

"Naravno da nije lako, osjećam na sebi veliku odgovornost. Na početku je bilo teže, ali kako odmiče utakmica za utakmicom osjećam sve veću sigurnost. Hvala ljudima iz kluba koji su mu odlučili pružiti šansu".

Svog idola vidi u jednoj od najboljih liga svijeta.

"Smatram da kao i svako ko teži uspjehu ima svog idola, pa tako i ja. Moj idol je golman Manchester Cityja Ederson. Pretežno zbog te igre nogom".

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Gaji posebne simpatije prema jednom klubu.

"Navijač sam Crvene Zvezde".

Top Komentari

nijepoznat
Amar King
8 1
DamirT
Po ovoj zadnjoj recenici znas da ce igrat za Srbiju...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi