I pored osude sa silovanje Robinho na pragu velikog transfera

Vraća se u bivši klub?

I pored osude sa silovanje Robinho na pragu velikog transfera

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Robinho osuđen je na devet godina zatvora zbog silovanja albanske djevojke u jednom noćnom klubu u Milanu.

Robinho je osuđen zajedno sa svojim prijateljima za silovanje, a uskoro će biti održano i novo suđenje jer je brazilski fudbaler uložio žalbu. Iako je Robinho osuđen na devet godina zatvora čini se da ga to neće zaustaviti da pronađe novi klub.

Novo suđenje moglo bi trajati godinama, a Robinho i dalje želi da igra. On će napustiti Atletico Mineiro i prema svemu sudeći ostvarit će veliki transfer u svoj nekadašnji klub Santos. Iako je predsjednik Santosa, Jose Carlos Peres, nedavno demantovao ove glasine i poručio da Robinho neće doći u ovaj klub čini se da nije bio baš iskren.

Peres je poručio da jednostavno ne želi u ekipi igrača koji je krivično gonjen, te da se Robinho može vratiti tek ako dokaže da nije kriv. Međutim, čini se da su se u Santosu predomislili nakon što su shvatili da će novo suđenje vjerovatno trajati duže od očekivanog.

Ovaj 33-godišnji fudbaler u Santos bi trebao doći kao slobodan fudbaler jer mu na kraju ove godine ističe ugovor sa Atletico Mineirom koji mu nije ponudio nastavak saradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti