I prije nego što je srušio Mourinha Nagelsmann je postao rekorder Lige prvaka

Najmlađi ikada u nokaut fazi

I prije nego što je srušio Mourinha Nagelsmann je postao rekorder Lige prvaka

Julian Nagelsmann je sjajno postavio svoju ekipu, koja je nadigrala Tottenham i u prvom meču osmine finala Lige prvaka u Londonu slavila sa 0:1.

I prije nego što je njegov Leipzig slavio pobjedu i prije nego što je srušio Mourinha, mladi šef struke njemačkog tima je postao rekorder Lige prvaka.

Čim je meč počeo, Julian Nagelsmann je postao najmlađi trener ikada koji je vodio jednu ekipu u nokaut fazi Lige prvaka.

Za one koji ne znaju, Julianu Nagelsmannu su tek 32 godine. Tačnije, 32 godine i 211 dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nagelsmann je bio primoran kao jako mlad završiti svoju igračku karijeru (2008. godine) zbog teške povrede, ali se odmah okrenuo trenerskoj.

Prvi samostalni trenerski angažman u jednoj seniorskoj ekipi je dobio još 2016. godine kada je preuzeo Hoffenheim. U Hoffenheimu je bio do prošlog ljeta kada je stigao u Leipzig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti