Mourinho i njegov Tottenham nemoćni: Leipzig u Njemačku nosi veliki kapital

Njemački tim slavio 0:1

Mourinho i njegov Tottenham nemoćni: Leipzig u Njemačku nosi veliki kapital

Leipzig je večeras u Londonu pobijedio Tottenham sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

Njemački tim počinje susret daleko bolje. Imali su gosti odmah veliku šansu preko Angelina, ali Lloris i stativa spašavaju domaće. Odmah nakon toga u šansi je i Werner, ali sviran je ipak ofsajd.

Nekoliko minuta kasije prijeti i Tottenham preko Bergwijna, ali Gulesci mu brani šut.

Novu veliku šansu gosti su imali u 17. minuti. Nakon ubačaja glavom tuče Schick ali zamalo pored gola. U 36. minuti nova velika šansa za Nijemce, ali udarac Wernera brani Lloris.

Na samom otvaranju nastavka dobru šansu imalo je za domaće Lucas Moura, ali njegov udarac ponovo brani Gulasci. Samo osam minuta kasnije penal za Leipzig. Davies je startao, a sudac pokazao na 11 metara. Siguran izvđač bio je Timo Werner i to je bilo 0:1.

Odmah nakon vodećeg gola gosti su imali nevjerovatnu priliku za 0:2, ali je nisu iskoristili. Nakon fantastčne akcije šutirao je Schick, ali Lloris sjajno brani.

Kasnije Tottenham prijeti iz slobodnjaka preko Lo Celsa, ali Argentinac pogađa samo stativu. Do kraja meča iz slobodnjaka je zaporijetio i Lamela, ali Gulasci je opet siguran.

Meč je završen 0:1 i Leipzig u Njemačku nosi veliki kapital pred revanš susret. Da li će to biti dovoljno za četvrtfinale ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga šampiona, prvi meč osmine finala:

Tottenham - Leipzig 0:1 (Werner 58')

Top Komentari

ubnt
Navijači engleskih timova na aparatima !
4 2
JulianNagelsmann23
Realno trebali su od citija izgubit 5-0 i od Aston ville. Jose napravio di od igrače sjekire
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi