I Rusi odlučili prekinuti sva sportska takmičenja!

Nema šale s koronavirusom

I Rusi odlučili prekinuti sva sportska takmičenja!

E. Čaušević

Rusija je bila jedna od rijetnih evropskih zemalja gdje se prošle sedmice igrao fudbal.

Rusi su prošle sedmice igrali bez problema dok su takmičenja u većini Evrope prekinuta zbog pandemije koronavirusa. No, nakon što se pojavio koronavirus u Rusiji oni su ekspresno donijeli odluku da se prekidaju sva sportska takmičenja.

Fudbalski savez Rusije potvrdio je da se takmičenje u ruskoj Premier ligi prekida i trebalo bi se nastaviti 10. aprila ukoliko se u ovoj zemlji ne prošili pandemija koronavirusa.

U Rusiji je trenutno lider Zenit sa devet poena ispred moskovskog Lokomotiva i ukoliko UEFA donese odluku da se sva klupska takmičenja prekidaju onda će Zenit dobiti titulu za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije