I saigrači gube strpljenje: "Balotelli mora da preuzme odgovornost"

Italijan opet razočarao

I saigrači gube strpljenje: "Balotelli mora da preuzme odgovornost"

Edmir Škorić

Dante, nogometaš Nice, javno je kritizirao Marija Balotellija, rekavši da on sam mora da preuzme odgovornost.

Balotelli je sinoć zaigrao od prve minute, ali nije se protiv Montpelliera predstavio u najboljem svjetlu i čini se da je problematični Italijan izvan prave forme, te da je višak kilograma koje je "zaradio" tokom ljetnog dijela ostavio utjecaja.

"Na njemu je da preuzme odgovornost u napadu. Nije u najboljem fizičkom stanju, ali na njemu je da se prihvati rada i da pokuša da se dotjera i da dođe do prave forme. Jednostavno mora da kontroliše situaciju u kojoj se nalazi", rekao je Dante, pa je dodao:

"Nema smisla okriviti tim. Ne! Moramo da budemo samokritični i sami postavljamo sebi pitanja na svakom koraku kako bismo se trudili da budemo bolji".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica je sada 14. na tabeli sa samo sedam bodova, a u šest kola upisala je dvije pobjede, remi i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi