I sin bh. legende igra za reprezentaciju, uzeo isti broj

Jabuka ne pada daleko od stabla

I sin bh. legende igra za reprezentaciju, uzeo isti broj

'Jabuka ne pada daleko od stabla' izreka je koja je u dosta životnih situacija tačnija nego što mislimo.

Slično je i u slučaju legendarnog bh. fudbalera Zvjezdana Misimovića čiji je sin Luka također krenuo njegovim stopama, a baš poput oca, odlučio je da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mlađi Misimović koji nastupa za TSV Milbertshofen našao se na popisu selektora pionirske selekcije za turnir u Crnoj Gori, a na prvoj utakmici koju igra danas protiv Crne Gore s tribinama ga bodri i ponosni Zvjezdan koji je to objavio i na Instagramu.

Luka na dresu nosi 'desetku', baš kao i njegov otac tokom cijele karijere u reprezentaciji, a ostaje da se vidi u godinama koje dolaze hoćemo li dobiti novog Misimovića. Do danas jedan takav se nije pojavio.

Svjestan je, naravno, Zvjezdan da su pred Lukom godine i godine rada i zbog toga mu ne želi stvarati veliki pritisak.

"Dobar je. Interesuje ga fudbal i to je sada najvažnije. Ima dobru ljevicu, ali morat će naporno raditi želi li uspjeti", pričao je Misimović prije nekoliko godina.

Što se tiče pionirske selekcije BiH, nakon utakmice s Crnom Gorom sutra je na rasporedu okršaj sa Srbijom, a potom sa Sjevernom Makedonijom dva dana kasnije.


Top Komentari

Mepa
Ako bude imao tehniku kao otac, i bude brzi nego otac. Bit ce to svjetski vezni igrac!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti