I Štilićev Lech u šesnaestini finala
Semir Štilić asistirao za veliki trijumf u Holandiji

Liga UEFA, 5. kolo

I Štilićev Lech u šesnaestini finala

U večerašnjim utakmicama 5. kola Lige UEFA naši fudbaleri bili su odlični, a Misimović, Džeko i Štilić sa svojim Wolfsburgom, odnosno Lechom nastavljaju harati Evropom!

Milan – Wolfsburg 2:2

Wolfsburg naših Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića ostao je prvi u grupi «E» Lige UEFA nakon što su večeras na «San Siru» remizirali sa Milanom – 2:2.
Naš dvojac počeo je utakmicu i bili su veoma dobri na terenu. Džeko je pogodio prečku u 28. minutu, a bio je agilan i našao se još u šansama u 44, 72. i 79. minutu, ali na sreću «rosonera», a našu žalost, ovaj put, nije tresao mrežu. Misimović je igrao do 84. minuta, kada ga je zamijenio Alvin, a do tada bio je glavni kreator igre Nijemaca. Počeo je akciju kod njihovog prvog gola, a kod drugog u 80. minutu, poslije kornera, iz prve je raspalio po "odbijenoj lopti", koju je na putu ka golu skrenuo rezervista Saglik. Prethodno Džeko je sjajno pobjegao odbrani Milana, a loptu poslije njegovog udarca golman Dida odbio je u korner.
Poveo je Milan golom Ambrosinija u 15. minutu, što je bio rezultat prvog poluvremena. Tim naših internacionalaca izjednačio je preko Zaccarda u 55. minutu. Italijani su imali opet imali prednost samo minuta kasnije u koju ih je doveo Pato. No, u 80. minutu ostali su bez cijelog plijena i prvog mjesta u grupi.

Žrijeb u petak
U petak će se održati žrijeb za nastavak takmičenja u Kupu UEFA, ali i Ligi prvaka. Prvoplasirani timovi iz grupa Lige UEFA neće se moći međusobno sastati, odnosno za protivnika će dobiti trećeplasirane iz grupa. Tako nije isključeno da snage odmjere Wolfsburg i Lech?! Drugoplasirani iz grupa za protivnika će dobiti one timove koji se kao treći iz grupa Lige prvaka uključuju u Kup UEFA.
Portshmouth - Heerenveen 3:0

Portshmouth je «demolirao holandski Heerenveen sa 3:0, ali to Englezima nije bilo dovoljno za plasman u šesnaestinu finala Kupa UEFA, jer su završili na četvrtom mjestu grupe «E». Golove za visoki, ali sam utješni trijumf dali su Crouch u 40. i 42, te Hreidarsson u 90. minutu meča.

TABELA - GRUPA «E»
1. Wolfsburg 10
2. Milan 8
3. Braga 6
4. Portsmouth 4
5. Heerenveen 0

Feyenoord – Lech 0:1
Lech je napravio iznenađenje. Pobijedio je Feyenoord u Holandiji i tako je naš Semir Štilić sa svojim timom, kao trećeplasirani iz grupe «H» izborio šesnaestinu finala Kupa UEFA.
Naš internacionalac ponovo je bio odličan, a asistirao je za pogodak Ivanu Đurđeviću u 27. minutu. Štilić je centrirao iz kornera, a on je loptu udarcem glavom proslijedio u lijevi donji ugao gola domaćih. Štilić je na terenu boravio do 71. minuta, kada ga je zamijenio Bandaroeski.

Deportivo – Nancy 1:0
Deportivo je napravio upravo ono što je trebalo Lechu našeg Štilića. Pobjedio je za sebe i za poljski tim. Gol odluke za drugo mjesto u grupi «H» Špancima je «poklonio» Bravo u 73. minutu susreta.

TABELA - GRUPA «H»
1. CSKA 12
2. Deportivo 7
3. Lech 3 0 2 1 4 5 2
4. Nancy 4
5. Feyenoord 0

 

AC Milan 2-2 Wolfsburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Feyenoord 0 - 1 Lech

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti