I Travnik startao, fokus na afirmaciji mladih igrača

Otišao samo Ćatić

I Travnik startao, fokus na afirmaciji mladih igrača

Prozivkom i prvim treningom s pripremama je danas zvanično startao i NK Travnik.

Iza Vezira je odlična polusezona koju su okončali kao šestoplasirani tim prvoligaške karavane, a s dobrim rezultatima nastojat će nastaviti i na proljeće kako bi ostvarili sve ono što su zacrtali.

U odnosu na jesenas Travničani neće moći računati jedino na 19-godišnjeg Berina Ćatića čije igre na Piroti nisu promakle Veležu koji ga je u međuvremenu doveo u svoje redove, no svi se nadaju kako to neće ostaviti previše traga.

"Svi smo na okupu izuzev Berina Ćatića koji je otišao u Premijer ligu BiH. Sretno mu u novoj sredini, ali i nama u nastavku sezone gdje nas sigurno čeka jako težak posao. Ipak, uz angažman koji smi pokazali u prvom dijelu sezone, vjerujem da na kraju možemo sezonu završiti onako kako smo i planirali", rekao je kapiten Travnika Senad Tabaković.

Trener Adnan Čorbo istakao je kako će u fokusu Travnika i dalje biti afirmacija mladih fudbalera, a upoznao je i javnost sa planom priprema.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pripreme će se odvijati u tri etape. Uvodnu ćemo odraditi ovdje u Travniku, druga će ovisiti od vremenskih uslova, moguće je i da odemo na Vlašić, dok ćemo treću, odnosno završnu, odraditi u Makarskoj", izjavio je Čorbo.

Na startu drugog dijela sezone Travnik će, podsjetimo, gostovati u Gračanici kod Bratstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi