I u Elfu mu je suđeno njegovo mjesto, a sada Ozila mijenja i u Arsenalu?

Mladi Havertz želja Topnika

I u Elfu mu je suđeno njegovo mjesto, a sada Ozila mijenja i u Arsenalu?

Mesut Ozil već odavno nije na svom nivou. Veznjak Topnika povremeno podsjeti na najbolje dane, ali je puno češće na meti kritika navijača Arsenala nego što bi se to očekivalo za igrača takvog kalibra.

Zbog toga se predviđa njegov rastanak sa Arsenalom, a Topnici već neko vrijeme tragaju za njegovim nasljednikom u ofanzivnom dijelu veznog reda.

Ako je vjerovati posljednjim špekulacijama, Ozilov nasljednik u Arsenalu bi mogao biti njegov sunarodnjak, mladi Kai Havertz.

Ovaj 19-godišnjak igra sjajno u dresu Bayer Leverkusena, a ove sezone je za Apotekare odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, postigao 13 golova i upisao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kai Havertz je već imao priliku igrati i za seniorsku reprezentaciju Njemačke, a u budućnosti mu se predviđa liderska uloga u Elfu i to na poziciji na kojoj je nekada "ordinirao" upravo Mesut Ozil. Istina, Havertz može odlično igrati i u srcu veznog reda.

Nije poznato koliko bi Havertzov transfer mogao koštati Topnike (njegova vrijednost se procjenjuje na 60+ miliona eura), ali ukoliko uspiju prodati Ozila i riješiti se njegove ogromne plate, vjerovatno ne bi trebali imati problema sa prikupljanjem dovoljno sredstava za isti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi