I vlasnik HSV-a se oglasio povodom "slučaja Spahić"

Nada se da će doći do dogovora

I vlasnik HSV-a se oglasio povodom "slučaja Spahić"

Edmir Škorić

Vlasnik HSV-a Heribert Bruchhagen oglasio se povodom "slučaja Emir Spahić".

Spahić je nedavno podnio službenu tužbu protiv HSV-a zbog otkaza kojeg je dobio početkom godine.

Nekadašnji kapiten naše reprezentacije nije se lako pomirio s odlukom trenera HSV-a, pa je odlučio putem suda tražiti svoja prava, a kako je ugovor raskinut na njegovu štetu, ne želi lako odustati od svojih namjera.

U međuvremenu, Spahić želi da se vrati treninzima HSV-a, no morat će raditi odvojeno od ostatka ekipe dok se ne okonča sudiski proces. HSV je ranije na slične načine znao gubiti novac, pošto su bivši trener Mirko Slomka i amaterski nogometaš Nikola Vidović tužbom uspijevali oštetiti klupsku kasu za desetine hiljada maraka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vlasnik njemačkog kluba, 68-godišnji Bruchhagen vjeruje da će HSV i Spahić na kraju pronaći zajednički jezik.

"Radimo na tom pitanju i pronaći ćemo najbolje rješenje. Siguran sam da ćemo postići dogovor s Emirom", kazao je Bruchhagen za njemački Bild.  "Potrebno je ispuniti ugovor i postoje različita gledišta na ovaj slučaj", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti