I Vukomanović optužen da je namjestio utakmicu
Vukomanović je dres Lokerena nosio u razdoblju od 2004. do 2008. godine, a još je, između ostalog, nastupao za Crvenu zvezdu, Bordeaux, Koln, Dinamo iz Moskve, Royal Antwerpen... (Foto: EPA)

Nesuđeni trener Željezničara

I Vukomanović optužen da je namjestio utakmicu

Belgijski mediji u aferu "namještanje" uvukli su i Ivana Vukomanovića koji je 2016. godine bio na pragu preuzimanja FK Željezničar.

Naime, tamošnji magazin Humo optužio je Vukomanovića da je kao igrač Lokerena 11. februara 2006. godine namjerno napravio penal na početku utakmice sa Lierseom, a sve u dogovoru sa agentom Dejanom Veljkovićem, čije se ime posljednjih dana sve više dovodi u vezu s kriminalom.

Pozivajući se na svjedoka događaja, Humo navodi da je odmah po završetku utakmice u kojoj je Vukomanović utjecao na rezultat Veljković viđen u društvu ljudi iz Liersea kako zajedno proslavljaju tri boda.

"Trener Lokerena shvativši u čemu je stvar poslije napravljenog penala brzo je izveo Vukomanovića s terena. Taj meč je namješten", navodi se između ostalog.

Za optuženog Vukomanovića je, s druge strane, cijela priča - glupost.

"Naravno da je i do mene došlo šta je objavljeno, ali nemam namjeru da reagujem, niti da se bavim glupostima koje bi mi oduzimale energiju. Belgijski sam državljanin, živim u Belgiji, policija i sud sigurno mogu da dođu do mojih vrata ako budu procijenili da je potrebno, tako da nemam drugi komentar", kazao je Vukomanović za Kurir.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Četrdesetjednogodišnji Vukomanović je danas u trenerskim vodama, gdje pliva vrlo uspješno, a dosad je vodio Standard iz Liježa i Slovan iz Bratislave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi