Iago Aspas objasnio kako je nadmudrio živi zid Barcelone

Uočio "propust" pored Griezmanna

Iago Aspas objasnio kako je nadmudrio živi zid Barcelone

Edmir Škorić

Barcelona je u Vigu osvojila samo bod (2:2).

Iako su gosti dva puta vodili golovima Luisa Sureza, Celta je na kraju osvojila bod i pomrsila planove Kataloncima.

Golčinom Iaga Aspasa domaćin je zaustavio Barcelonu, a kod njegovog udarca Ter Stegen se nije ni pomjerio, niti je očekivao takav udarac domaćeg nogometaša. Kako je to uspio?

"S našim trenerima golmana proučavali smo kako igrači Barcelone stoje u zidu i znali smo da skaču. I zbog toga sam vidio prostor pored Griezmanna i pokušao sam tamo provući loptu. Na kraju je uspjelo", kazao je Aspas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celti taj bod možda previše neće ni značiti, ali Barceloni bi dva izgubljena mogla biti kobna u trci za prvo mjesto. Real Madrid sutra ide u goste Espanyolu i bod mu je dovoljan da se vrati na prvo mjesto šest kola prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi