Iago Aspas produžio vjernost Celti

Ostaje u klubu

Iago Aspas produžio vjernost Celti

Španski napadač Iago Aspas produžio je vjernost Celti iz Viga.

Dosadašnji ugovor vezao ga je za španki klub do ljeta 2020. godine, a novi će ga vezati na dvije dodatne sezone pa su priče o njegovom odlasku sada definitivno pale u vodu.

Aspas (29) je proteklih sezona jedan od najboljih fudbalera Celte, a on se u ovaj klub vratio 2015. godine kada je došao iz Seville. Podsjetimo, njegova karijera počela je baš u Celti iz koje je 2013. godine za nešto više od deset miliona eura otišao u Liverpool.

Ove sezone je odigrao 25 mečeva u španskoj La Ligi te je postigao 15 golova, a učinku je dodao i četiri gola u Evropa ligi te dva u Kupu Kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi