Iako je u pitanju finale Gattuso je ponovo spremio iznenađenje u sastavu

Kalinić od prve minute?

Iako je u pitanju finale Gattuso je ponovo spremio iznenađenje u sastavu

Endin Čaušević

Navijači Milana već nekoliko godina čekaju povratak njihove ekipe u sami vrh evropskog fudbala gdje ovaj italijanski velikan i pripada.

Rossoneri nisu briljirali ove sezone, ali ni prethodnih nekoliko, no imat će priliku da sezonu završe sa osvojenim peharom. Milan u srijedu igra finale Kupa Italije, a protivnik ekipe Gennara Gattusa je ko drugi nego Juventus.

Stara dama želi s duplom krunom završiti sezonu i sigurno da je pred Milanom zaista težak posao u pokušaju da osvoje Kup Italije. Prepucavanja u italijanskim medijima su već počela i sigurno da nas čeka spektakularan meč u srijedu na Olimpicu.

Italijanski mediji špekulišu o tome kakvu će Gattuso taktiku spremiti za Juve, odnosno da li ima recept kako da zaustavi Staru damu. Navodno, trener Milana će od prve minute u napadu šansu dati Nikolu Kaliniću koji se pokazao kao veliki promašaj otkako je ljetos stigao iz Fiorentine.

Navodno, Kalinić će dobiti priliku ispred mladog Patricka Cutronea, dok Andre Silva uopšte nije u mislima Gattusa za utakmicu protiv Juventusa. Kalinić je za vikend dobio šansu s klupe protiv Verone i konačno je postigao gol. Zbog toga Gattuso vjeruje da treba početi meč finala Kupa Italije od prve minute.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Kakav bolan Kalinić da je dao gol? Ili si glup ili ne znaš čitati. Calhanoglu, Cutrone, Abate i Borini su dali golove.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi