"Savjest mi je čista, uradio sam sve što sam mogao"
Foto: EPA

Trener Napolija Maurizio Sarri

"Savjest mi je čista, uradio sam sve što sam mogao"

M. Šljivak

Maurizio Sarri nije ni ove sezone uspio da odvede Napoli do titule prvaka Italije.

Iako do kraja prvenstva imaju teoretske šanse, nerealno je očekivati da nadoknade 16 pogodaka u gol-razlici koja je na strani Juventusa, te da Stara dama neće osvojiti barem bod u posljednja dva meča.

Trener Napolija Maurizio Sarri je bio pod velikim pritiskom od strane predsjednika kluba Aurelija De Laurentiisa, a na kritike je odgovorio danas nakon remija protiv Torina (2:2).

"Nemam ništa da mu odgovorim. Čovjek mi je dao šansu da treniram klub za koji navijam. Žao mi je ako nije zadovoljan, ali moja savjest je čista", rekao je Sarri, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći. De Laurentiisov karakter je takav da on uvijek priča puno. Ne uzimam to ka srcu i znam da će predsjednik isto pričati ako ostanem ovdje", istakao je trener Napolija.

Ovaj stručnjak se povezuje sa preuzimanjem Chelseaja, ali će njegova budućnost biti poznata nakon završetka sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi