Iako su ga kupili ljetos Redsi moraju izdvojiti još novca za Keitu

Zbog plasmana Leipziga u Evropu

Iako su ga kupili ljetos Redsi moraju izdvojiti još novca za Keitu

E. Čaušević

Naby Keita je odigrao posljednju utakmicu jučer u dresu Leipziga u njemačkoj Bundesligi jer će od ovog ljeta igrati za Liverpool.

Redsi su još prošle godini finalizirali transfer ovog 23-godišnjeg igrača, ali je dogovoreno da još jednu sezonu provede u Leipzigu. Keita je i ove sezone bio na svom nivou jer je upisao devet golova i sedam asistencija za njemački klub u svim takmičenjima.

Keita će se ovog ljeta priključiti Liverpoolu s kojim je još pred početak sezone potpisao ugovor i zadužio dres s brojem osam. Redsi su već platili oko 53 miliona funti za ovog 23-godišnjeg igrača, ali će biti primorani da ponovo "obraduju" Leipzig s novom uplatom.

Naime, jučerašnjom pobjedom protiv Herthe ovaj tim je osigurao nastup naredne sezone u Evropskoj ligi, a iz nekog razloga Liverpool je obavezan da na račun njemačkog tima uplati dodatnih pet miliona funti. Da je Leipzig izborio plasman u Ligu prvaka zaradio bi još skoro dva miliona funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi