Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Premiershipa!

Zaslužio je nagradu

Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Premiershipa!

Endin Čaušević

Mohamed Salah je sigurno obilježio ovu sezonu engleskog Premiershipa svojim sjajnim igrama u dresu Liverpoola.

Egipćanin je odigrao 35 utakmica u dosadašnjem dijelu Premiershipa i postigao je čak 31 gol. Salah je tokom cijele sezone oduševljavao fanove širom svijeta svojim golovima i potezima, te je jasno da se nalazi u životnoj formi. Iako je tek ljetos stigao iz Rome to mu nije smetalo da se ekspresno uklopi u svoju novu ekipu.

Salah će gotovo sigurno biti na kraju najbolji strijelac u Engleskoj jer je ostalo samo još jedno kolo do kraja. Premiership je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je Mohamed Salah izabran za najboljeg igrača sezone u Engleskoj ispred Davida De Gee, Harryja Kanea, Jamesa Trakowskog, Kevina De Bruynea i Raheema Sterlinga putem online glasanja.

"Veoma sam sretan i ovo je velika čast za mene. Uvijek sam želio doći u Premiership i pokazati koliko mogu ljudima koji su za mene govorili da sam promašaj dok sam bio u Chelseaju", rekao je Salah nakon što mu je uručena nagrada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi