Ibišević: Bundesliga je bolja danas nego kada sam došao
EPA

Smatra proslavljeni bh. napadač

Ibišević: Bundesliga je bolja danas nego kada sam došao

Vedad Ibišević nije samo legenda bh. fudbala nego i Bundeslige.

U njemački fudbal ovaj nekadašnji reprezentativac BiH došao je 2006. godine potpisavši najprije za Alemanniju Aachen, a u međuvremenu je postao jedan od 'stranaca' s najviše nastupa u Bundesligi.

Ibišević je u dresu četiri kluba sakupio više od 300 utakmica, a kada je tako onda nije ni čudo što su mediji u Njemačkoj upravo od njega tražili usporedbu Bundeslige danas i kada je tek zaigrao u njoj.

"Kada sam došao 2006. godine Bundesliga je i tada bila zanimljiva, ali to je sada na jednom puno višem nivou, privlačnost igranja u Njemačkoj je veća", rekao je Ibišević u razgovoru za Die Welt, dodavši da svi mogu biti ponosni kvalitetom lige.

I javni interes je postao znatno veći.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moramo cijeniti što igramo naše utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama ili Azija, što je također priznanje za ono što radimo."

Osim što je sakupio više od 300 nastupa, Ibišević se može pohvaliti i činjenicom kako je 120 puta pogađao protivničku mrežu, a postao je također i kapiten Herthe koja mu je nedavno dala i novi ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi