Ibišević: Kada je stigla ponuda Schalkea nisam morao dva puta razmišljati o njoj

Potpisao jednogodišnji ugovor

Ibišević: Kada je stigla ponuda Schalkea nisam morao dva puta razmišljati o njoj

E. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević danas je zvanično potpisao za Schalke u koji je stigao kao slobodan igrač.

Ibišević je s ovim klubom potpisao ugovor na godinu dana, a u klub stiže nakon nekoliko sjajnih sezona u Herthi. No, klub iz Berlina mu nije ponudio nastavak saradnje i zbog toga je Ibišević odlučio da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Iako je već na zalasku karijere jasno je da je Ibišević fudbaler koji može još mnogo da pokaže na terenu, a sama činjenica da je ostao u Bundesligi to najbolje pokazuje.

Nakon što je ozvaničena saradnja sa Schalkeom bh. napadač je izjavio da je itekako motivisan pred novu sezonu, te da želi ostaviti što bolji trag u dresu Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma sam motivisan i želim biti uspješan s ovim klubom. S mojim iskustvom i kvalitetom sigurno da mogu dati doprinos ovoj ekipi. Schalke je zaista sjajan klub i nisam morao dva puta razmišljati o ponudi. Sretan sam što sam došao", rekao je Ibišević.

Bh. fudbaler je u Bundesligi upisao 340 mečeva, te je zabio čak 127 golova igrajući za Aachen, Hoffenheim, Stuttgart i Herthu.

Top Komentari

Jupp
Bravo za Vedu naseg! Schalke je taman za njega sad
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi